Na de vrees dat Bitcoin in het weekend zou tanken (en dat deed het ook), lijkt de crypto bull run vanaf maandagochtend weer op volle kracht te zijn.

Volgens CryptoSlate marktgegevens en CoinGecko marktgegevens is er letterlijk geen crypto-asset in de top 100 van de marktkapitalisatie die in de afgelopen 24 uur is gedaald. Nou ja, alles behalve stablecoins, maar die tellen niet echt mee.

Wat de daling van stablecoins en de stijging van altcoins suggereert is een sterke kapitaalstroom van fiat naar Bitcoin Profit  Ethereum en altcoins.

Velen geloven dat de afgelopen week eindelijk de introductie van retailbeleggers in de cryptocurrency ruimte heeft gezien, vandaar dat er massale aankopen zijn geweest van munten uit de periode 2017-era die velen in crypto nu met verwarring kunnen bekijken.

De altmunten profiteren het meest van de rally

Ethereum lijkt het meest te profiteren van de lopende rally. De op één na grootste cryptocurrency heeft alleen al in de afgelopen 24 uur 10 procent gewonnen en duwt voor het eerst sinds het midden van 2018 in de richting van $600. ETH is nu omhoog rond 20 percenten in het verleden de vijf dagen.

Ethereum lijkt te profiteren van de verwachting dat de ETH2-upgrade op tijd zal worden gelanceerd, aangezien analisten al lang verwachten dat deze technologische verschuiving ten goede zal komen aan de prijs van de munt.

Maar ook kleinere altcoins hebben een gezond rendement opgeleverd voor hun houders. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot Horizen (ZEN), Nano (NANO), Waves (WAVES), VeChain (VET), Cardano (ADA), en Tezos (XTZ).

Wat interessant is aan de cryptocurrency’s die beter presteren, is dat dit allemaal munten zijn die tijdens de vorige stierenmarkt extreem hard hebben gepresteerd, maar sindsdien ondermaats presteren bij DeFi.

Gedecentraliseerde financiële (DeFi)-munten doen het vandaag goed, hoewel deze prestatie van de beursgenoteerde altcoins veel beleggers heeft overvallen.

Kijk uit voor een correctie

Een correctie kan echter worden geladen, hebben sommige analisten gezegd. Mohit Sorout, een van de oprichters van het crypto-fonds Bitazu Capital, deelde onlangs de onderstaande gegevens. Sorout is degene die dichter bij $12.000 voorspelde dat het muntstuk zou exploderen in de richting van de hoogtepunten van alle tijden zodra het uitbrak.

Zoals hij opmerkt, zijn de financieringspercentages van de top Bitcoin-termijnmarkten de afgelopen twee dagen dramatisch hoger gaan schommelen.

De financieringsgraad is de terugkerende vergoeding die long posities betalen aan short posities om de prijs van een future dicht bij de prijs van de spotmarkt te houden. Extreem hoge financieringspercentages betekenen dat er long out leveraging shorts zijn, en vice versa.

Bitcoin’s financieringstarieven op toonaangevende margebeurzen zoals ByBit en FTX bereiken een hoogtepunt dat in de zomermaanden niet meer is vertoond, sinds de $12.500 piek. In sommige gevallen is het financieringspercentage hoger dan in de zomer.

Sorout denkt dat dit een goed teken is dat de opwaartse spiraal van Bitcoin op korte termijn waarschijnlijk vrij beperkt zal zijn.

Zijn commentaar komt kort nadat de handelaar die drie weken geleden voorspelde dat Bitcoin zou rallyen tot $18.000 ook zei dat hij sceptisch wordt over de rally. Deze handelaar merkte op dat de koersactie van Bitcoin op dit moment onder de parabolische opwaartse trend valt die aan de basis lag van deze hele rally.

Empfohlene Artikel